İngiltere Vizesi nedir?
İngiltere vize başvuru için gereken evraklar nelerdir?

İngiltere‘nin Vize ve Göç İdaresi rejimi yönetmeliği uyarınca, Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport (Bordo), Hizmet Pasaportu (gri) ve Hususi Pasaport (yeşil) hamilleri İngiltere vizesine tabidirler. Diplomatik Pasaport (siyah) hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, İngiltere’ye yapacakları seyahatlerinde İngiltere vizesinden muaftırlar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, İngiltere’ye olan seyahatleri öncesi İngiltere Konsolosluğu tarafından belirlenmiş İngiltere vize başvuru prosedürlerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

İngiltere üzerinden diğer ülkelere aktarmalı seyahat edecek kişilerin ise Transit vize başvurularını İngiltere Konsolosluğuna yapmaları gerekir. Bununla birlikte, İngiltere Transit vize başvuru sahiplerinin, İngiltere üzerinden aktarmalı olarak gidilecek ülkeye (onward flight) 24 saat içinde uçmaları ve gerekli vizelerinin/belgelerinin olması ve belirlenen koşulları sağlamaları halinde, transit vizeden muaf olacakları (transit without visa concession) Londra Başkonsolosluğu tarafından da bildirilmektedir.

İngiltere Konsolosluğu, T.C. İkamet İzni (Oturum İzni) sahibi yabancıların vize başvurularını, T.C. vatandaşlarına uygulanan İngiltere kısa süreli (90 gün süreli) vize prosedürü ile aynı şekilde işleme almaktadır.

İngiltere Konsolosluğuna İngiltere vize başvurusu yapacak kişilerin dikkatine!

İngiltere Konsolosluğu yapılacak olan kısa süreli vize başvuru işlemlerini doğrudan İstanbul İngiltere Konsolosluğu ya da Ankara İngiltere Büyükelçiliğinin içerisinde bulunan Konsolosluk bölümünden şahsen başvuru ile kabul etmemektedir. İngiltere Konsolosluğuna yapılacak İngiltere vize başvurularını randevu ile alan İngiltere İçişleri Bakanlığı-Hudut Muhafaza Dairesi (UKBA) tarafından yetkilendirilmiş İngiltere vize başvuru merkezleri ve İngiltere vize başvuru merkezleri tarafından akredite edilmiş seyahat acentaları aracılığıyla kabul etmektedir. İngiltere vize başvurularının değerlendirilmesi, karar aşaması ve vize süresi tamamen Birleşik Krallık Vize ve Göç Dairesi yetkilileri tarafından değerlendirilerek, karara bağlanmaktadır. İngiltere Konsolosluğuna vize başvuruları, İngiltere seyahatinden 3 ay öncesine kadar yapılmasında hiçbir mahsur bulunmamaktadır.

İngiltere Vizesi

Başvuru Merkezleri Görev Bölgeleri

İngiltere Vize Başvuru Merkezleri, İngiltere vizesi için müracaatları kabul edebilmek için randevu alınmasını zorunlu tutmaktadır. Başvuru merkezi bulunan iller İstanbul, Antalya, Adana, Gaziantep, Ankara, Bursa ve İzmir’dir.

İngiltere Vize başvuru merkezleri tarafından kabul edilen İngiltere vize kategorileri:

İngiltere Konsolosluğu’na vize başvurusu için İngiltere vize başvuru merkezine müracaat öncesinde İngiltere seyahatine uygun olan vize kategorisini belirlemek gerekir. Vize kategorisini belirlemek, başvuru için gerekli şartların belirlenmesine de yardımcı olmaktadır. Vize kategorilerini belirlemek için İngiltere Turistik Vize, İngiltere Ticari Vize, İngiltere Aile Ziyareti Vizesi, İngiltere Öğrenci Vizesi, Tıbbi Tedavi amaçlı Vize ve Transit Vize kategorilerine ait bilgilere ulaşabilmek için İngiltere Vize kategorileri sayfasından gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.

İngiltere Konsolosluğu’ndan Vize Randevusu Alımı

İngiltere Konsolosluğu’na vize başvuru dosyasının teslimi için randevu alınması gerekir. ‘Book Appointment’ bölümünden randevu alımı için randevu yeri ve türü seçilir. Sistemde önerilen randevu tarih ve saati içinden uygun olan randevu tarihi, başvuru sahibi tarafından onaylanarak, İngiltere Konsolosluğu’na vize müracaatı için hazırlanması gereken evrakların listesi sistem tarafından sunulmaktadır. Randevu alımının ardından online sistem üzerinden güvenli ödeme sistemine yönlendirme yapılmaktadır. Bütün online işlem bittiğinde, ödeme ve randevu konfirmasyon e-maili ulaştırılmaktadır.

İngiltere Konsolosluğu’na İngiltere’ye seyahat amacına uygun sunulacak başvuru dosyası içinde online İngiltere vize başvurusu formu çıktısı, randevu bildirimi, vize ücretinin ödeme e-maili ve evrakların orijinalleri ile fotokopileri birlikte hazır bulunmalıdır.

İngiltere Konsolosluğu’na bağlı Hudut Muhafaza Dairesi yetkilileri, İngiltere vize başvuru sahiplerinin, başvuru sırasında sundukları belgelerin; kişisel durumlarını net bir şekilde ortaya koyacak şekilde iletilmesini talep etmektedir. Çalışma durumu, okul durumu, finansal durumu, akar gelir, mal varlığı, yurtdışına yapılan önceki seyahatler, Türkiye ve yurt dışındaki aile fertlerine ilişkin belgelerle birlikte detaylı bir dosyanın sunulması çok önemlidir.

İngiltere vizesi için başvuru dosyasının teslimi sırasında başvuru merkezinin biometrik parmak izi gişesinde parmak izi verilmektedir.

İngiltere Vizesi Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!

İngiltere vizesi için gerekli evrakları arasında başvuruda bulunacak kişinin gerçekleştireceği seyahatin amacı, seyahat masraflarını destekleyen maddi kaynağını ve başvuru sahibinin Türkiye’ye geri dönmesini gerektiren bağların varlığını kanıtlayıcı belgeler yer almalıdır. İngiltere vizesi için seyahat amacınıza uygun ayrıntılı bilgiye ve gerekli evrak listesine aşağıdan veya bizimle iletişime geçerek ulaşabilirsiniz.

İngiltere Turistik Vize;

İngiltere’ye aile ziyareti yapmak isteyenler için aşağıdaki belgeler dışında ek olarak davet eden kişiden istenilen evraklar;
– Davetiye (Davet edilen kişi tarafından gönderilmiş, davet eden kişinin adres, iletişim bilgilerini içeren, imzalanmış davetiye yazısının mail çıktısı)
– İngiltere vatandaşı ise pasaportu , kimlik fotokopisi , İngiltere vatandaşı değil ise oturum izni fotokopisi
– Seyahatin masrafları davet eden kişi tarafından karşılanacak olması halinde kişinin son 3 aylık maaş bordrosu ve banka hesap dökümleri fotokopisi

İngiltere Ticari Vize;

İngiltere’ye işle ilgili faaliyetler için ticari olarak ziyaret etmek isterseniz eğer aşağıdaki belgelere ek olarak karşı taraftan davetiye alınması zorunludur.

ŞİRKET SAHİBİ VE FİRMA ORTAKLARI İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce Olacak)
  • Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Bağ-kur Dökümü (E-Devlet alabilirsiniz)
  • Şahşi Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
ŞİRKET ÇALIŞANLARI İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyid eden konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce Olacak)
  • Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • SSK İşe giriş bildirgesi
  • SGK Tescil Hizmet dökümü barkodlu (E-Devlet üzerinden alınıp barkodlu olacak)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
  • Şahşi Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
SERBEST MESLEK SAHİPLERİ İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce Olacak)
  • Oda sicil kaydı (Varsa yeni orijinal olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Bağkur dökümü (E-Devlet alabilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
AVUKATLAR İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi (İngilizce Olacak)
  • Baro’dan belge (Varsa yeni orijinal olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Avukatlık Belgesi
  • Şahsi banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği(Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
ÇİFTÇİLER İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce Olacak)
  • Ziraat odasından çiftçilik belgesi (Orijinal ve yeni tarihli)
  • Bağkur dökümü (E-Devlet üzerinden alınabilir)
  • Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı görev ve izin yazısı (İngilizce Olacak)
  • Resmi kurum görev kimlik kartı fotokopisi (Önlü arkalı)
  • Maaş bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
  • Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
EMEKLİLER İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce Olacak)
  • Emekli cüzdanı veya Emekli yazısı (Emekli olduğu kurumdan)
  • Maaş dökümü (Emekli maaşı alınan bankadan, son 3 aylık)
  • Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
EV HANIMLARI İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce Olacak)
  • Ailenin geçimi sağlayan kişilerin, gelirlerini belirten evraklar
  • Geçimi sağlayan kişilerin, şahsi Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Evlilik Cüzdan (2-3 sayfasının fotokopisi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal ve yeni tarihli – Evlenmeden öncesi ve sonrası)
ÖĞRENCİ VE ÇOCUKLAR İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Öğrenci Belgesi (Fotokopisi)
  • 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan seyahat izni için noter tasdikli muvaffakatname (Orijinal ve yeni tarihli olup)
  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce Olacak)
  • Öğrencinin geçimi sağlayan kişilerin, gelirlerini belirten evraklar
  • Geçimi sağlayan kişilerin, şahsi Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
SİGORTA
WhatsApp chat